Lievelingsdiner-boxen speciaal voor Ons Lievelingsgerecht geselecteerd door De Logie

Lievelingsdiner-boxen speciaal voor Ons Lievelingsgerecht geselecteerd door De Logie

U bent van ons gewend bij ieder recept een passend wijnadvies te krijgen. Dat scheelt u zoeken en onze wijnvrienden van wijnhandel B. J. De Logie hebben er toevallig tóch voor doorgeleerd. Maar andersom kan natuurlijk ook: beginnen bij de wijn. Gewoon: omdat u die wijn van harte krijgt aanbevolen. Omdat u hem anders misschien nooit had uitgezocht, of omdat het écht iets bijzonders is. Op verzoek van onslievelingsgerecht.nl stelden Eline van der Heiden en Suzanne van Broekhuizen van B.J. de Logie twee pakketten met ieder zes wijnen samen: één prachtpakket voor de dorst van alledag, en één zestal luxe wijnen voor als het echt een keer feest mag zijn!

Niets zo fijn als goed advies. Van iemand die, beter dan jijzelf, kan inschatten wat je lekker vindt. Dat is de charme en het bestaansrecht van de speciaalzaak en dat is waarom Maassen en Heemskerk namens #OLG aan de bel hingen bij B. J. de Logie met de vraag of zijn nou niet eens een wijnpakket wilden samenstellen dat alles biedt. Of in elk geval een toegankelijke selectie, breed inzetbaar, van bubbels naar wit, rosé naar rood. Flessen waar je je geen buil aan kunt vallen en waar je zeker niet voor hoeft te schamen. Voor een redelijke prijs. En daarnaast nog een pakket, maar nu iets exclusiever, ook in de portemonnee, voor de speciale gelegenheid.

Welnu: die pakketten zijn er gekomen en u kunt ze bestellen ook. De  Lievelingsdinerbox Alle dag voor 50 euro en de  Lievelingdinerbox Deluxe voor 77 euro!

In de Lievelingsdinerbox Alle dag treft u aan:

‘Een Cava Brut Reserva van Fermi Bohigas, met aroma’s van peer, nectarine, amandel en toast. In de mond een verfrissende zachte mousse. Heerlijk als aperitief, bij oesters, schaal- en schelpdieren en salades met gerookte zalm.’

‘De Chardonnay ‘Mon Histoire’ van Domaine Clavel heeft geen houtopvoeding gehad en is fris. Hij heeft aroma’s en smaaktonen van sappig, tropisch fruit en frisse zuren. Heerlijk als aperitief en goed te combineren met lichte visgerechten en salades.’

‘Deze Viognier van Domaine des Lauriers is een frisse witte wijn met uitgesproken aroma’s van rijp fruit en bloemen. In de smaak een fijne zuurgraad en elegante body met smaaktonen van peer, perzik, ananas en witte peper. Heerlijk als zacht aperitief, bij groentegerechten, bij garnalen, coquilles, kreeft, kip, zachte kazen en bij de Aziatische keuken.’

‘Deze Trilogie Rosé van Chateau Viranel uit Saint Chinian (Languedoc-Roussillon).heeft een mooie, lichtroze kleur en aroma’s van zomerfruit (blauwe bessen, frambozen, bramen). In de smaak is hij fris fruitig met een volle, ronde afdronk. Deze full-bodied rosé is ideaal als aperitief of voor bij de BBQ, maar combineert ook goed met de mediterrane en Oosterse keuken zoals gerechten met tonijn, couscous, tajine en zalm.’

‘Deze Mencia van Bodegas y Vinedos Merayo is een lichte rode wijn uit Spanje, met een stralend heldere rood-paarse kleur en met intense aroma’s van verse bosbessen, kersen, frambozen, cassis, viooltjes en kruiden. Hij heeft verfrissende zuren en zachte, rijpe tannines. Licht gekoeld is deze wijn het lekkerst bij lichte kip- en vleesgerechten, diverse pasta’s en licht pittige gerechten.

‘Deze Ventoux Passe Colline van Vignobles de Balma Venitia heeft een diep donkerrode kleur met paarse reflecties. Goed in balans en rond. In het glas veel zwart fruit, kruiden en zachte tannines. Heerlijk bij de bbq, gegrild vlees, varkensvlees en geitenkaas.

In de Lievelingsdinerbox Deluxe treft u aan:

‘Deze Grüner Veltliner van Salomon Undhof, is een frisse, zuivere witte wijn uit Oostenrijk. Bedoeld om jong te drinken, zuiver en verfrissend. In het glas een lichtgele kleur en aroma’s van citrus, groene appel, peer en nectarine. Heerlijk als aperitief, bij oesters of lichte salades met vis en gegrilde groenten.’

‘Een Lugana Limne van Tenuta Roveglia. Een frisse zachte, aromatische wijn uit Veneto. Met delicate aroma’s van peer, rode appel, nectarine en meloen, en mooie elegante zuren. De wijn is heerlijk als aperitief, bij salades met avocado, zalm en de Oosterse keuken.’

Deze Mâcon Blanc van Domaine des Gandines, een rijke, zachte witte wijn uit de Bourgogne, heeft een licht gouden kleur en sappig, rond rijp fruit met frisse zuren. Heerlijk als aperitief, bij visgerechten zoals zalm en kreeft, bij salades en gevogelte.

‘Deze Barbazzale van Cottanera, een lichte Siciliaanse rode wijn, heeft aroma’s van verse zwarte kersen, bosbessen, frambozen en bramen. In de afdronk levendige zuren en een zijdezachte tanninestructuur. Deze wijn is goed te combineren met verschillende pasta’s, barbecue en diverse kazen.’

‘Deze Fleurie la Roilette van Domaine Bernard Métrat is een florale, fruitige rode wijn uit de Beaujolais. Een geconcentreerde wijn met aroma’s van kersen, bessen en frambozen. Door de herkomst en opvoeding op eikenhouten vaten heeft de wijn, naast het compacte fruitkarakter, ook complexiteit en kracht. Goed te combineren met kwartel, geroosterde kip, vleespaté en vleesterrine.’

‘Deze Viñedos de Altiplano van Casa Castillo is een stevige rode wijn met donker fruit uit Spanje. Hij heeft geconcentreerde aroma’s en smaaktonen van zwarte kersen, bramen, pruimen, cederhout, kruiden en noten. Heerlijk te combineren met rood vlees, paella en diverse Spaanse hammen.

Een tweetal pakketten met wijnen om absoluut mee kennis te maken! Met de hartelijke aanbeveling van onslievelingsgerecht.nl en natuurlijk ons vertrouwde adres voor alle zaken wijn betreffende: B.J. De Logie te Amsterdam!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Dit vinden wij ook héél lekker (en jij vast ook)

Fazant recept van Antoine Hermans
Hoofdgerecht wild gevogelte

Recept voor fazant met aardappelbeignets en zuurkool van Antoine Hermans

Na de dood van zijn vrouw Rietje was cabaretier Toon Hermans een gebroken man, op het podium barstte hij meer dan eens in snikken uit. Met de dood van Rietje kwam er ook een eind aan het samenleven van de familie Hermans. De geur van gebraden fazant voert kleinzoon Antoine telkens weer terug naar de Hilversumse villa van zijn jeugd. Terug naar oma Rietje en haar stille kracht. Zij heeft hem helaas het recept niet nagelaten voor de fazant met aardappelbeignets en zuurkool, het lievelingsgerecht uit zijn jeugd. Maar zijn eigen creatie lijkt als twee druppels water op de smaakherinnering in zijn hoofd. Dit recept staat garant voor een waar feestmaal.

Trofie alla Genovese lievelingsgerecht Mathilde Hoekstra
Hoofdgerecht vegetarisch

Pasta alla Genovese van Mathilde Hoekstra

Journaliste en schrijfster Mathilde Hoekstra kwam aan de arm van haar plaatselijke lover naar het Italiaanse Valle d’Aosta, waar ze ontdekte dat je als vegetariër net zo goed van Mars had kunnen komen. Al snel werd ze bekeerd tot hartige kost, waaronder deze pasta alla Genovese. Die grappig genoeg hartstikke vegetarisch is!

Okersoep, het lievelingsgerecht van Howard Komproe
Soep vlees en vis

Okersoep van Howard Komproe

Net als alle Surinaamse kinderen had comedian Howard Komproe een gloeiende hekel aan okersoep. Dit vanwege de glijmiddelachtige substantie die deze tropische groente afscheidt. Toen hij echter later in het leven het geheim van de droge oker ontdekte, werd deze heerlijke maaltijdsoep alsnog zijn favoriet.